March 10, 2023

De Beverse Feesten lokten vorig jaar dubbel zoveel bezoekers als de editie voordien, en dat gaf overvolle pleinen, en uitverkochte avonden. Daarom gaat de organisatie voor een forse uitbreiding van de capaciteit. "Met 2.500 extra plaatsen op de twee pleinen, kunnen en willen we gaan naar 8.000 bezoekers per dag", zo luidt het bij de organisatie.

Met een paar kleine aanpassingen, gaan de organisatoren - gemeente Beveren en Studio '98 - de capaciteit van de twee pleinen verhogen. "Op de markt gaan we dat doen door de bars anders in te richten, waardoor toch 500 mensen extra een plaats zullen", zegt Olivier Geudens van Studio '98. "En op het Gravenplein gaan we alles verdubbelen, zoals de toiletten en de kassa's. Tegelijk gaan we daar ook de nooduitgangen vergroten, zodat we daar 2.000 extra mensen kunnen ontvangen." Op die manier kunnen de Beverse Feesten tot 8.000 bezoekers per dag aan.

De vorige editie lokte zowat 20.000 mensen, het dubbele van het jaar voordien. De veiligheidsdiensten lieten toen weten nog nooit zoveel volk bij elkaar gehad te hebben met zo weinig incidenten.

Beveren pakt uit met "enkele kleppers"

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus wordt het Gravenplein een echt festivalterrein. "En we zullen er topoptredens hebben van bekende namen", zegt Geudens. "We mikken met onze programmatie op een divers publiek, onder meer met Bart Peeters & De Ideale Mannen, meervoudig MIA-winnares Pommelien Thijs, en de Nederlandse rapper Sevn Alias. En we maken binnenkort nog straffe namen bekend." Op zondag houdt Beveren Buiten een kindernamiddag. Op en rond de Grote Markt is er vier dagen lang een gratis volksfeest, met een verlichte avondmarkt, de Olympische Straat met een mix van verschillende muziekgenres. En op verschillende locaties rond de feestcentra, is er het Internationaal Straattheaterfestival.

Link naar artikel.

Terug naar nieuwsoverzicht

Onze Partners

logo Beveren
Beveren Buiten / Studio 98 vzw