August 21, 2023

BEVEREN - Vanaf aanstaande donderdag staat Beveren weer volledig in het teken van de Beverse Feesten. Zowel op de Grote Markt als op het Gravenplein is de organisatie druk in de weer om een recordaantal mensen te ontvangen voor onder meer Pommelien Thijs en Camille.

De jonge ploeg van Studio 98 heeft intussen al enkele jaren ervaring met de Beverse Feesten, zij het met enkele afgeslankte versies wegens corona. Onder het mom Beveren Buiten wordt het Gravenplein omgebouwd tot een festivalterrein en ook op de Grote Markt wordt alles in gereedheid gebracht voor vier dagen feest voor jong en oud. Vorig jaar tekende Studio 98 al een mooie editie op, maar dit jaar kan het nog beter.

1.500 mensen meer

Uit de ticketverkoop kan de organisatie al opmaken dat het wellicht een recordeditie zal worden. “Vrijdag is al volledig uitverkocht, maar ook voor de andere dagen ziet de ticketverkoop er veelbelovend uit”, zegt medeorganisator Olivier Geudens. “We hebben op logistiek vlak heel wat upgrades doorgevoerd om de grote toestroom aan mensen te managen. Zo zijn de kassa’s bijna verdrievoudigd in capaciteit en de inkom is van acht ingangen naar twaalf gegaan. Dat moet ook wel, want we verwachten 1.500 mensen meer dan vorig jaar op het Gravenplein alleen.”

“Op de Grote Markt hebben we nu één lange toog in plaats van twee aparte tooginstallaties. Dat maakt het organisatorisch gemakkelijker, maar zal ook meer ruimte creëren op de dansvloer”, zegt Geudens. “Dat is nodig, want vorig jaar werd de Grote Markt geregeld afgesloten omdat er al te veel volk was. We zijn in elk geval voorbereid op een stormloop die grote kanonnen als een Pommelien Thijs of Camille zullen veroorzaken.”

Herbruikbare bekers met waarborg

Organisatoren van evenementen zijn voortaan verplicht om met herbruikbare drinkbekers te werken. Dat deed Studio 98 al op elk event dat ze organiseerden, maar ze sleutelen toch wat aan hun systeem. “Vorig jaar vroegen we geen waarborg op de bekers, maar moesten we elke avond nog twee uur plastic rapen”, zegt Geudens. “Daarom telt elke beker nu als waarborg ter waarde van een drankbon. De laatste overgebleven beker kan je op het einde inwisselen voor een flesje water, of kan je omruilen voor geld via een speciale QR-code.”

Parkeren kan in het Pareinpark, op zo’n vijfhonderd meter van het Gravenplein. Er zijn ook voldoende fietsenstallingen. Tickets en de volledige programmering voor de Beverse Feesten vind je terug op beverenbuiten.be.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230818_94943819

Terug naar nieuwsoverzicht

Onze Partners

logo Beveren
Beveren Buiten / Studio 98 vzw